Zadržaní 17 nelegálny migranti aj s mŕtvym Egypťanom

28.03.2006 Celý región

Dňa 25.3.2006 hliadka hraničnej polície zadržala v katastri obce Podhoroď na štátnej hranici Slovenskej republiky s Ukrajinou 17 nelegálnych migrantov. Išlo ...
Dňa 25.3.2006 hliadka hraničnej polície zadržala v katastri obce Podhoroď na štátnej hranici Slovenskej republiky s Ukrajinou 17 nelegálnych migrantov. Išlo o občanov Palestíny, Moldavska, Egypta, Bangladéša, Indie a Ukrajiny.

Polícia prehliadla široké okolie a objavila mŕtvolu štátneho príslušníka Egypta, ktorý zrejme patril k vyššie uvedenej skupine. Pravdepodobne zahynul od vyčerpania z dôvodu zlých klimatických podmienok a náročného terénu. Polícia previezla telo do ústavu súdneho lekárstva v Košiciach, kde bola vykonaná pitva, ktorej výsledky bližšie odhalia okolnosti a príčiny jeho smrti. Polícia v súvislosti s nelegálnym prechodom skupiny z Ukrajiny na Slovensko obvinila 2 štátnych príslušníkov Ukrajiny pre trestný čin prevádzačstva podľa § 355 ods. 2, ods. 4 Trestného zákona. Hrozí im trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov. Do konečného rozhodnutia o navrátení cudzincov na územie Ukrajiny v rámci readmisnej dohody boli ostatní nelegálni migranti umiestnení do útvaru policajného zaistenia pre cudzincov.
 

Vyberte región

mark